My Gross
Hem     Kurser     Om My         Kontakt     Bildgalleri

Tidigare uppdrag

& branscherfarenhet

vl-linje350.png

citat-vitt.pngJag är mycket stolt
över att presentera några
av mina referenser.citat-vitt.png

Bred branscherfarenhet

När jag startade mitt eget företag trodde jag att det var detaljhandeln som jag skulle arbeta med, eftersom det var därifrån jag kom. Men så fick jag förfrågningar från andra branscher som undrade om jag kunde komma och prata kundbemötande med dem. Då upptäckte jag att mina tankar och tekniker fungerar i de flesta branscher. En kund är en kund och ett bra möte är ett bra möte, oavsett produkt och bransch.

Här är några av de kunder och branscher jag har jobbat med:

DETALJHANDEL:

• Vagabond skor
​• Melanders

• Röhnisch Sportswear

• MQ*

• Granngården*

KULTUR:

• Stockholms Konserthus

• Dansens Hus

• Föreningen Svenska Tonsättare

KÖPCENTRUM:

• Skärholmen*, Stockholm
• Fältöversten*, Stockholm
• Hötorgshallen, Stockholm

• Hallunda, Stockholm

• Angered, Göteborg

• Storken, Alingsås

• Draget, Uppsala

• Dragarbrunn, Uppsala

MÄSSOR:

• Easy Fairs

• Precious

STADSKÄRNOR:

• Katrineholm

• Nordmaling

• Uddevalla

• Umeå

• Vara

ÖVRIGA:

• Kommunhuset
  Sundbybergs stad

* = Som underkonsult till Susanne Einhorn, United Sales.

Vagabond

vl-linje350.png

En dag i passkontrollen på väg Paris fick jag ett tydligt bevis på att man som säljare alltid kan representera sitt varumärke. En person i resesällskapet frågade vad jag sysslar med i mitt företag, och jag berättar om Gross säljande attityder, om säljcoachning och kundbemötande. Jag måste ha låtit väldigt entusiastisk, för plötsligt känner jag en försynt knackning på ryggen.

Flerårigt samarbete

Där står en mycket trevlig man som artigt ursäktar sig för att han har tjuvlyssnat. Han presenterar sig som Retail devision manager på Vagabond skor. ”Vi skulle verkligen behöva din hjälp”, säger han. Det leder till ett flerårigt samarbete där jag gjorde allt från korta frukostföreläsningar till heldagskurser i både Sverige och Finland.

Jag utbildade alla led inom Vagabond skor, från butikssäljare till butikschefer i bra kundmöten, reklamationshantering och lyckad merförsäljning. Alltid i syfte att stärka varumärket Vagabond och att öka butikernas försäljning.

Så bra kan det gå, när man representerar sitt varumärke på väg till Paris.

Stockholms Konserthus

vl-linje350.png

Jag är så stolt över mitt löpande engagemang med Stockholms fantastiska konserthus! Jag håller kurser för medarbetare på biljettkontoret, publikvärdar och guider.

Atmosfären avgör om publiken kommer tillbaka

Konserthuset säljer upplevelser, och principerna för kundnöjdhet är precis desamma som i en butik: besökarna ska känna sig sedda och uppskattade och välkomna. Atmosfären skänker mervärde åt upplevelsen och gör att besökarna vill komma tillbaka.

Löpande kurser sedan 2007

Jag har under flera år jobbat med Stockholms Konserthus på uppdrag av Publik- och marknadsavdelningen. Konserthusets egna publikundersökningar har visat att atmosfären är en av de viktigaste faktorerna när publiken ska bestämma sig för vilken konserthall de vill besöka. Konserthuset låg redan bra till, och ville smart nog fortsätta att ytterligare stärka kontakten mellan medarbetare och besökare.

Tillsammans satte vi ihop en tre timmar lång kurs för den grupp som står för atmosfären i huset genom sina möten med publiken: medarbetare på biljettkontoret, publikvärdar och guider.

Vi pratar bland annat om att

• vara Konserthusets ansikte utåt

• bygga långsiktiga publikrelationer

• guida publiken genom Konserthusets stora utbud

• bemöta unga kunder

• hantera missnöjda kunder

• möta besökare med funktionsnedsättningar.

Nordmaling

vl-linje350.png

I Nordmaling har jag haft nytta av att jag inte bara har varit butikssäljare i många år, utan även arbetat med att stärka HötorgsCitys varumärke. Tillsammans med Anneli Wallin har jag hållit kurser som inte bara utvecklar de enskilda butikerna utan hela stadskärnan. Med hjälp av samarbete och enkla medel har vi förbättrat kundens hela upplevelse och fått fart på handeln i Nordmaling.

Nordmaling ligger vid en havsvik mitt emellan Umeå och Örnsköldsvik. Här bor drygt 7000 invånare, och i stadskärnan ligger de fristående butikerna utspritt. Många har haft sina verksamheter länge och kämpar med att behålla kunderna och inte förlora dem till större handelsplatser.

Steg ett: utbildning för alla butiker

I steg ett blev vi inbjudna av Anna Isaksson på Företagarna BAIT för att utbilda butikerna inne in Nordmalings stad. Det blev en tredagarssatsning med mystisk shopping, hedagskurser och återbesök i butikerna med feedback. Kursen blev så uppskattad att vi på begäran fick komma tillbaka året därpå för att utbilda dem som inte hade varit med vid det första tillfället.

Steg två: workshop om gemensamma aktiviteter

När butikerna var utbildade var det dags för steg två – en workshop om samarbete för att stärka kundens upplevelse. Tillsammans med butikerna tog vi fram gemensamma teman som det var lätt för handlare i olika branscher att samlas kring. När kunderna upplever stadens handel som en helhet ökar chansen att de blir trogna butikerna hemmavid.

Ledarskapsutbildning med ROA

vl-linje350.png

Tillsammans med några av Sveriges främsta komiker höll jag en utbildning i framgångsrikt ledarskap med hjälp av humor, arrangerat av ROA Produktion. Kolla in vår snygga presentation ››

Sagt om My

De är ju så snälla, mina kunder! Titta bara, vad fina saker de säger om mig. Och vartenda ord är sant.

behovsanalys.png

citat-vitt.png

My framför sitt budskap på ett tydligt och engagerande sätt. Hon är en inspirerande föreläsare. Genom sin långa och breda erfarenhet kring att arbeta med försäljning och varumärkesstrategi ger My många bra och levande exempel. Som åhörare får man många bra och användbara verktyg att arbeta vidare med.

En jättebra och inspirerande föreläsning om att bättre lyckas med att sälja sina idéer och/eller produkter. "

Charlotte Westerberg, Kunskapsbyrån

citat-vitt.png

TACK för ditt fantastiska och inspirerande föredrag. Du är verkligen bra på att tala och framställa ditt ämne. Mycket enkelt, tydligt, innehållsrikt, viktigt OCH roligt. Jag har verkligen lärt mig mycket och
jag kan med lätthet och glädje rekommendera dig för
andra!!! "

Kristina Forsman, Klubbmästare Föreningen Svenska Tonsättare

citat-vitt.png

Jag tyckte att ditt föredrag var informativt, och utan bullshit. Ofta på säljutbildningar och föredrag, så staplar man floskler på varandra, men det märks att du ”varit med”. Kul, uppfriskande och skitbra."

Åhörare hos Sveriges Annonsörer

citat-vitt.png

Med mycket engagemang, interaktivitet och på ett underhållande sätt, är Mys kurser väldigt hands-on. De ger både stor praktisk nytta och
inspirerar! "

Annette Järnefelt, VD Ordning&Reda

citat-vitt.png

Din kurs var väldigt intressant och fylld med humor. Man tröttnade inte vilken kan vara lätt när man som säljare ska sitta stilla så länge. Två lärorika
dagar! ”

Säljare på MQ i Malmö

citat-vitt.png

Vi vill bara tacka så jättemycket för din medverkan på easyFairs FORM, PRESENT & INREDNING!

Att du kom och pratade på mässan hade definitivt påverkan på det fantastiska resultatet! ”

Annette Sturesson Projketledare easyFairs

citat-vitt.png

She was very inspiriting she definitely knew what se was talking about. The training gave me a lot to think about and gave me new aspects of my work. She really is a professional! ”

Säljare på Vagabond i Helsingfors

citat-vitt.png

Jag vill tacka för en väldigt rolig och lärorik presentation. Du har en sådan otrolig personlighet som utstrålade glädje, drivkraft och engagemang. Jag förstår att du älskar ditt jobb, det märks att du stormtrivs. Tänk om människor kunde bjuda så mycket så sig själva, vad världen skulle se annorlunda ut. "

Emma Burman, Dormy Stockholm

citat-vitt.png

I Nordmaling händer det grejer!! De har börjat träffas och hjälpas åt med olika ”projekt”. De har börjat samarbeta mycket mera sedan du var här. Det är så kul! De fick alla en jättepush framåt sedan du var hos dem. De har till och med ändrat på skyltningen några gånger!! ”

Anna Isaksson, projektledare BAIT, Företagarna

citat-vitt.png

Inspirerande och sanningssägande. Det som gav mig mest av Mys presentation var att den helt saknade de gamla vanliga klyskorna. Hon förmedlade en sann och konkret bild av hur man kan arbeta och utvecklas framgångsrikt inom handeln. ”

Sara Corneliusson, People in progress

GROSS SÄLJANDE ATTITYDER   070-799 36 51    my@mygross.se